Over ons

Studio Camera

De naam van Stichting Studio Camera is een eerbetoon aan Camera/Studio (1927-2015), een voormalige bioscoop aan de Oudegracht in Utrecht. Deze foto uit het Utrechts Archief is gemaakt in april 1985.

stu·dio (de; m; meervoud: studio's; verkleinwoord: studiootje)

  1. atelier van een schilder, beeldhouwer, fotograaf
  2. ruimte waarin films, radio- of tv-programma's worden opgenomen
  3. eenkamerwoning

ca·me·ra (de; v(m); meervoud: camera's)

  1. foto- of filmtoestel: een digitale camera die opnamen op schijf vastlegt; verborgen camera: camera waarmee personen worden gefilmd zonder dat die dat weten.

Missie

Studio Camera heeft als missie het stimuleren van talentontwikkeling en het creëren van een netwerk voor beeldmakers in de regio Utrecht. Door het organiseren van inspirerende bijeenkomsten, creatieve sessies en het faciliteren van ontmoetingsmomenten, willen wij bijdragen aan de groei en bloei van de Utrechtse film- en beeldcultuur.

Iedereen is welkom, of je nu ervaren of beginnend bent. We brengen alle verschillende audiovisuele en lens-based disciplines graag bij elkaar en dat zijn er nogal wat: fotografie, animatie, documentaire, korte film, speelfilm, videokunst, VR, AR, TV-series, webseries en alles daartussenin. Samen maken we een sterke(re) sector.

Visie

Studio Camera streeft ernaar een levendige en inclusieve gemeenschap van beeldmakers te creëren, waarbij verbinding, lokale verankering en inspiratie centraal staan. Utrecht is een stad en regio met veel makers en daar mogen we trots op zijn.

Wij staan achter, naast en tussen Utrechtse beeldmakers, want wij geloven dat we samen sterker staan. Met onze Sessies willen we deze makers inspireren en bij elkaar brengen. Ook bieden we concrete ondersteuning aan beginnende makers met ons Lab. We werken graag samen met Utrechtse organisaties die ook in audiovisuele en lens-based sector bewegen en bieden een platform aan Utrechtse makers en achtergrondverhalen via ons blog.

Team

Benieuwd wie de mensen achter Studio Camera zijn?

Fay Breeman

Fay Breeman

Directeur

Max de Valck

Max de Valck

Projectcoördinator

Laura Bos

Laura Bos

Communicatie Coördinator

Bestuur

Bestuur

Cobie de Vos (voorzitter), Susan Au , Faydim Ramshe

Borre

Borre

Mentale ondersteuning

Partners & financiers

Studio Camera is opgericht in samenwerking met partners:

Studio Camera kan programma’s aanbieden door de financiële steun van: