Fay, Max, Laura (vlnr)

Wed

20

Mar

Wij zijn het team van Studio Camera

Mogen we ons even voorstellen? Wij zijn het team achter Studio Camera. Studio Camera streeft ernaar een levendige en inclusieve gemeenschap van beeldmakers te creëren in de regio Utrecht, waarbij verbinding, lokale verankering en inspiratie centraal staan. Wij hebben alle drie eerder gewerkt in het audiovisuele/lens-based werkveld en wonen allemaal in Utrecht. 

Fay Breeman  - Initiatiefnemer en Directeur

Fay Breeman (1986, zij/haar) is de initiatiefnemer en directeur van Studio Camera. Sinds 2021 is zij in verschillende rollen bezig met talentontwikkeling en netwerkvorming voor beeldmakers in de regio Utrecht. In samenwerking met FOTODOK en het Nederlands Film Festival kreeg een talentprogramma voor makers uit de regio Utrecht een huis bij Studio Camera, dat in de zomer van 2023 werd opgericht en in 2024 van start gaat met de eerste programma’s. 

Naast haar werk voor Studio Camera, werkt Fay  als freelance projectmanager en adviseur voor opdrachtgevers als Utrecht Creative Community, Common Frames, EYE, Cinekid, de HKU, RAUM en International Film Festival Rotterdam (IFFR). Ook is zij commissielid bij het NPO-fonds (fictie/talent) en het Nederlands Filmfonds (shorts/minoritaire co-productie). Fay is in 2011 afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht met een MA Film- en Televisiewetenschappen en een minor Journalistiek. 

Max de Valck - Projectcoördinator

Max de Valck (1997, hij/hem) is projectcoördinator bij Studio Camera. Daarnaast werkt hij als freelancer in de filmfestivalsector. Hij is Hoofd Programma bij Queer Film Festival Utrecht, een jong, community based film festival dat zich inzet voor de Utrechtse lhbtiqa+ gemeenschap middels film en randprogrammering. 

Hij werkt verder voor verschillende filmfestivals waaronder International Film Festival Rotterdam, Nederlands Film Festival, Kaboom en Cinekid. Bij laatstgenoemde is hij onderdeel van de Selectiecommissie Korte Film. Max studeerde Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht en heeft een Master Film- en Televisiewetenschap van de Universiteit Utrecht.

Laura Bos - Coördinator Communicatie 

Laura Bos (1993, zij/haar) is Communicatie Coördinator bij Studio Camera. Naast haar werk voor Studio Camera, werkt Laura als freelance marketeer, graphic designer,  projectleider, en redacteur voor opdrachtgevers als Cinekid, Thansk Creatief Ontwerpbureau, Pride Amsterdam en Kult Kompagnie. Ze werkt het liefst aan projecten die een positieve verandering teweeg kunnen brengen. 

Eerder werkte zij vijf festivaledities als Coördinator Marketing en Communicatie bij Cinekid in Amsterdam. Laura studeerde Ruimtelijke Presentatie en Communicatie aan Nimeto Utrecht en Mode- en fotostyling aan Akademie Vogue in Amsterdam. Daarnaast heeft ze zich verder ontwikkeld met trainingen en cursussen in contentmanagement, inclusieve communicatie en projectmanagement.

Ben je benieuwd naar de bestuursleden van Stichting Studio Camera? Lees meer over hen in de blog via de knop hieronder.

Blog Bestuur
Fay, Max & Laura (vlnr)