Foto: Fay Breeman

Lab

Vele afgestudeerden en beginnende makers vinden het moeilijk om hun werkpraktijk vorm te geven buiten de veilige muren van een school. Er spelen vaak veel vragen over de werkpraktijk, levensonderhoud en positionering in het werkveld, die zich pas na het afstuderen openbaren. Voor autodidacte makers geldt dat nog sterker, aangezien zij ook de kennis van een makersopleiding missen. In het Lab steunen we deze makers om het vat te krijgen op bijvoorbeeld ondernemerschap, financieringsmogelijkheden, hun krachten en valkuilen, en welke verhalen ze te vertellen hebben. Ze kunnen leren van elkaar en van hun mentor. Zo vormen we een netwerk voor de toekomst. We laten ze interessante plekken in de regio zien, waardoor we uitstroom tegengaan. 

Het traject

Het Lab van Studio Camera is een training gedurende vijf maanden met acht bijeenkomsten van een werkdag. Het programma zal onder andere bestaan uit een pitchtraining, speeddaten met relevante spelers uit het werkveld, peer-to-peer feedbacksessie aan de hand van de Das Arts Feedback methode. Daarnaast is er individuele begeleiding door een mentor uit het werkveld met relevante kennis en een stevig netwerk. Het programma zal plaatsvinden op acht verschillende inspirerende plekken met een culturele bestemming of functie in de regio Utrecht.

In het voorjaar van 2024 zullen we een call for applications verspreiden en kan je je inschrijven. Het programma zal eind van de zomer van start gaan.

Check de call