Sessie #1, spreker Zainab Goelaman. Foto: Maria Makridis

Sessies

De Studio Camera Sessies is een serie van avondvullende, openbaar toegankelijke programma’s. Tijdens een Sessie spreekt moderator Luuk Heezen met drie beeldmakers uit een andere discipline. Elke spreker wordt max. 30 minuten geïnterviewd over diens werkpraktijk en positie binnen het veld aan de hand van een overkoepelend thema. We gaan met hen en het publiek in gesprek. Na afloop is er een informele netwerkborrel.

In 2024 organiseren we vijf sessies. Eerstvolgende Sessie:

Studio Camera Sessie #3 
Het recht van de maker

Dinsdag 18 juni2024
Slachtstraat Filmtheater
19.00 - 21.00 uur

Rechten en intellectueel eigendom, het klinkt als taaie stof voor een droog college. Iets waar je als maker misschien geen zin in hebt om over na te denken, maar dat kan je helaas duur komen te staan. Blijkt uit de realiteit. Als maker kan je in de knel komen door complexe contracten, de kleine regeltjes of moeizame onderhandelingen die invloed hebben op (de waarde van) je werk en je positie als maker. Tijdens Studio Camera Sessie #3 ‘Het recht van de maker’ gaat moderator Luuk Heezen in gesprek met drie beeldmakers die hier (onverhoopt) ervaring mee hebben. Tegen welke situaties zijn ze aangelopen? Hoe kunnen we van elkaars ervaringen leren? En hoe kunnen we ervoor zorgen dat we als makers sterk staan? Daarover gaan we met hen en iedereen in de zaal in gesprek. Na afloop praten we verder op de borrel in de foyer.

De sprekers worden binnenkort bekendgemaakt op onze website en social media via @stichtingstudiocamera.

De Sessies van Studio Camera zijn een serie van avondvullende, openbaar toegankelijke programma’s. Drie sprekers per sessie vertellen over hun werkpraktijk aan de hand van een thema. Afgesloten met een informele netwerkborrel. Je ticket is inclusief een consumptiebon voor een drankje na afloop.

Tickets voor Sessie #2 zijn verkrijgbaar via Slachtstraat Filmtheater, via de knop hieronder.

Benieuwd naar eerdere Sessies? Lees de verslagen hier terug!

Benieuwd naar Sessie #1 Kwetsbaarheid & Comfortzone? Lees het verslag hier. En het verslag van Sessie #2: Onderzoekend maken lees je hier.

tickets